انواع سنسور خودرو و معرفی عملکرد سنسورها در خودرو

سنسور چیست؟

برای اینکه بدانیم انواع سنسور خودروها کدام سنسورها هستند ابتدا باید بدانیم سنسور چیست؟

سنسورها در خودروهای امروزی کاملا قابل مشاهده است.

سنسور خودرو به دستگاه‌هایی گفته می‎شود که بخشی که به آنها تعلق را مدیریت و اطلاعات آن را به سیستم کامپیوتر می‎فرستد.

شما می‎توانید هر لحظه که بخواهید اطلاعات سنسورها را از صفحه نمایش خودروی خود بدست آورید.

از جمله این سنسور‎ها می‎شود به سنسور دنده عقب اشاره کرد که تقریبا تمام خودرو‎های امروزی از این سنسور برخوردارند. در ادامه به چند سنسور جدید و مهم ماشین‎ها اشاره می‎کنیم.

با M2PART همراه باشید…

سنسور های خودروهای جدیدسنسور (MAP) :

MAP یک سنسور خودرو بسیار مهم و مورد استفاده در موتورهای انژکتوری است. این سنسور معمولا همراه با سنسور دما روی خودروها نصب می‎شود تا بتواند دمای هوای ورودی به موتور را اندازه بگیرد.

نام این سنسور در اصل Manifold Absolute Pressure است. همانطور که از نام این سنسور مشخص است وظیفه این سنسور گزارش فشار منیفولد ورودی هوا به MCU این یعنی وقتی پدال گاز را فشار می‎دهید یا آن را رها می‎کنید یا به شهرهای دیگر سفر می‌کنید و تمام کارهای دیگر باعث می‌شود که فشار مینوفیلد ورودی به موتور تغییر می‎کند.

سنسور ( MAP ) این سنسور مهم و کلیدی همراه با مدیریت سیستم ECU موتور را در بهترین شرایط کار کردن خود قرار می‎دهد.
تمام قطعات این سنسور خودرو از جمله ورودی هوای منیفولید در معرض هوای چرب هستند زیرا لوله برگشت بخارات روغن هستند و به همین دلیل قطعات آن چرب می‌شوند .
این چربی‎ها حتما قطعات داخل این سنسور را چرب می‎کنند و مانع عملکرد درست آن می‎شود.

پس سرویس کردن آن بسیار مهم است. شستشوی سنسور برای رفع مکث موتور و همچنین عدم شتاب مناسب مفید (در موارد خاص) و همچنین به افزایش عمر این قطعه هم کمک می‎کند.

سنسور دور موتور :

سنسور دور موتور  که به آن CKPیا TDC یا ESS یا RPM نیز گفته می‎شود، بسیار مهم است زیرا اگر این سنسور خراب باشد ماشین شما استارت می‎خورد ولی روشن نمی‎شود.

از وظایف این سنسور مهم می‎توان به اعلام نقطه مرگ بالا در زمان قرار گیری در مقابل دو دندانه حذف شده فلایویل و تشخیص دور موتور و اعلام آوانس استاتیکی (جرقه) اشاره کرد.

سنسور دور موتور هیوندا
محل قرار گیری این سنسور روی پوسته کلاج مقابل فلایویل است که فاصله آن با فلایویل حدود ۱ تا ۲ میلی‌متر است. ECU با دریافت دامنه پالس‎های ارسال شده از سنسور، موقعیت میل لنگ و زمان جرقه‎زنی سیلندر یک را تشخیص داده و دستورات لازم را به عملگرها می‎دهد.

اگر این سنسور خراب شود به هیچ وجه خودرو شما روشن نمی‎شود!

گاهی اوقات براده گریس یا روغن باعث اختلال در ارسال سیگنال به ECU می‎شود. پس از این که آن را تمیز کردید می‎توانید خودروی خود را در صورت سالم بودن سنسور روشن کنید، ولی کد خطا در حافظه ECU می‎ماند. در صورتی که عقربه دور شمار خودرو شلاق بزند و یا دچار حالت کات آف در دورهای بالا شود سنسور را باید چک کنید.

میخوای کلی اطلاعات از شرکت کیا و محصولاتش داشته باشی؟؟؟؟ اینجا کلیک کن….

از عیب‎های ناشی از این سنسور خودرو می‎توان به بالا و پایین رفتن دور موتور در اثر کثیفی قسمت رسانا، روشن نشدن خودرو در صورت تغییر فاصله نوک سنسور با فلایویل یا شل شدن پیچ آن، تغییر دور ارام یا کات آف مثلا از ۵۵۰۰ به ۴۸۰۰، روشن نشدن خودرو در نوع ساژم، بدکار کردن موتور در دور آرام، کپ کردن بی‌موقع مثلا در دور ۳۵۰۰ و شلاق خوردن خودرو اشاره کرد.

سنسور اکسیژن:

این سنسور در دو نوع ساخته می‌شود یک نوع تک سیم و یک نوع چهار سیم همراه سوکت. در بیشتر خودروهای امروزی از مدل سوکت‌دار استفاده می‎شود زیرا این مدل دارای گرمکن و دقت بالا و فقط دارای پایه کوتاه و بلند است و همچنین نوع سوکت آنها فرق دارد .

سنسور اکسیژن هیونداسنسور اکسیژن میزان اکسیژن در گازهای خروجی را سنجیده و آن را به ولتاژ و اطلاعات را به ECU می‌دهد.

علاوه بر اینها این سنسور خودرو نسبت سوخت و هوا را سنجیده و نسبت را تصحیح می‌کند و همچنین تعدیل غنی و رقیق بودن سوخت و هوا را انجام می‌دهد.
در روی اگزوز قبل از کاتالیست و در بعضی خودروها که دو سنسور اکسیژن دارند یکی در قبل از کاتالیست و یکی بعد از آن قرار دارد.
جنس بدنه این سنسور از سرامیک الکترودهایی از جنس پلاتینیوم و غلافی از جنس دی اکسید زیر کونیم و دارای یک المنت گرم شونده که دمای این سنسور را به دمایی بین 300 تا 800 درجه سانتی گراد می‎رساند.

کار این سنسور حساس به تغییرات مقدار اکسیژن ربط دارد و نوک سنسور داخل لوله اگزوز است که با مقدار اکسیژن موجود در اگزوز ایجاد واکنش کرده و تولید سیگنال و آن را به ECU ارسال تا مقدار سوخت و هوا را تصحیح کند بصورتی که اگر میزان اکسیژن در اگزوز کم باشد سوخت غنی است و با ارسال سیگنال با ولتاژ کم سوخت را کم می‎کند و اگر میزان اکسیژن در اگزوز زیاد باشد سوخت رقیق است و با ارسال سیگنال با ولتاژ زیاد سوخت را زیاد می‎کند.

روش‎های عیب‎یابی سنسور اکسیژن:

خرابی این سنسور خودرو مصرف سوخت را در خودرو بالا می‎برد. گرمکن سنسور اکسیژن در دمای ۲۴ درجه سانتیگراد حدود ۴ اهم است. (دو سیم سفید رنگ)
از پایه‎های ۳ و ۴ دو سیم اتصال و سوکت را جا بزنید دو سیم را به ولت متر متصل کرده و مقدار ولتاژ بین ۰ تا ۹/۰ ولت باید متغییر باشد.

مطمئن شوید که المنت نیز سالم است زیرا اگر سوخته یا خراب باشد خام سوزی و نسبت صحیح سوخت و هوا تنظیم نمی‎شود چون فعالیت دقیق سنسور در دمای ۳۰۰ تا ۸۰۰ درجه سانتیگراد است.

نکته مهم اینکه سنسور اکسیژن دارای مواد رادیو اکتیو بوده که در تشخیص گازهای موجود در اگزوز تاثیر بسزایی دارد که در هنگام تعمیرات باید دقت شود که از تماس نوک سنسور با بدنه مخصوصا در زمانی که آن نو است جلوگیری کنید این اثر به مرور زمان در مدت تقریبا یک سال از بین می‌رود و یا کاهش می‌یابد.


خوشبختانه خودرو هایی که این سنسور را دارند نیازی به تنظیم موتور ندارند.
سوختن سنسور اکسیژن معمولا در زمستان اتفاق می افتد که به دلیل سردی هوا و یا ریختن آب بر روی آن موجب شکستن سرامیک سنسور شده که باعث اتصال برق سنسور و یا سیگنال بصورت خطا ارسال می شود.
برای تعویض سنسور اکسیژن ابتدا چند قطره روغن ترمز ریخته تا زنگ آن بدلیل حرارت توام باز شود بعد اقدام به آچار انداختن و باز کردن سنسور نمایید.

سنسور دمای آب:

سنسور دمای آب که به آن WTS یا CTS نیز گفته می‌شود. داخل آن دو عدد سنسور مقاومتی طراحی شده که یکی از آنها برای ارسال سیگنال به ECU و دیگری به پشت آمپر آب می‌رود.

سنسور دمای آب هیوندا

از کارهای این سنسور می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

– ایجاد حالت ساسات در حالت سرد بودن خودرو،
– تنظیم زمان پاشش و آدوانس جرقه در موقع گرم شدن خودرو،
– در بعضی از مدل‎ها فن سیستم خنک کننده را فعال می‌کند،
– انتقال دمای آب به پشت آمپر آب،
– تامین سوخت بیشتر برای حالت ساسات خودرو سریع‎‌تر روشن شود،
– با بالا رفتن دمای موتور و گرم شدن خودرو دور موتور را کاهش تا به دور نرمال برسد،
– محل قرارگیری سنسور دمای آب معمولا در اکثر خودرو ها در روی محفظه ترموستات است.

عملکرد این سنسور به این صورت است:

کار این سنسور خودرو با ارسال دمای آب به ECU شروع می‎شود و با توجه به دمای موتور یا مایع خنک کننده نسبت سوخت و هوا را تصحیح و حالت هایی مثل ساسات را به وجود می‌آورد برای بهتر روشن شدن خودرو به کمک سنسور دور آرام می‎شتابد و در بعضی از مدل‎ها سیستم یونیت فن را و آمپر آب روی پنل را نیز فعال می‌کند.
در صورت خرابی این سنسور اگر دمای بالای آب را گزارش کند خودرو روشن نمی‌شود. یا در صورت خرابی اگر سنسور دمای پایین را گزارش کند خودرو به راحتی روشن می‎شود ولی بعد از گرم شدن خودرو بد کار می‌کند چون گزارش دمای پایین باعث قرارگیری بیشتر در حالت ساسات بوده و در موقع گرم بودن خودرو باعث خام‌سوزی و مصرف بیشتر سوخت می‎شود و در نتیجه موتور بد کار می‌کند و دوده سیاه در اطراف شمع را می‎گیرد.

با استفاده روش زیر شما می‎توانید تست اهم را روی این سنسور انجام دهید:

سنسور را از خودرو خارج و اهم متر را به دو سر آن متصل و سنسور را در ظرف آب گرمی می‌گذاریم و با دماسنج دمای آب را مشخص کنیم.
سنسور را خارج و آن را در دست گرفته تا دمای آن با دمای بدن مان یکی شود در این صورت دمای ۴۰ درجه سانتی گراد ، مقاومت تقریبی ۱٫۱۵ کیلو اهم را نشان می دهد.
در حالت سرد بودن مقاومت در سنسور نسبت به حالت گرم بودن بیشتر است.
در هنگام چک کردن خودرو با دستگاه دیاگ اگر میزان دما را ۴۰- نشان داد سنسور خراب است.

نکته‎هایی در مورد سنسور دمای آب :

دمای آب موتور در حالت دور آرام خودرو های فن دار در حیطه دمای فشنگی فن است .
اگر در هوای سرد خودرو روشن نشد و فشنگی آب سالم بود به سراغ استپر موتور بروید .
سنسور کمکی سنسور دمای آب WTC سنسور دمای هوا ATC است .

سنسور دمای آب (WTC) در خودرو های کاربراتوری کار یک سوئیچ را انجام می‌دهد یعنی جریان را قطع یا وصل می کند ولی در خودرو های انژکتوری به صورت یک رئوستا یا مقاومت متغیر نسبت به دما است .

در خودرو های پژو و سمند وقتی که حرارت بالای ۱۱۰ درجه برود لامپ استپ روشن میشود که نشان از دمای بالای موتور دارد. در دمای بالای موتور موقعی که خودرو گرم است ECU بهتر می تواند میزان پاشش را کاهش دهد همچنان سوخت بهینه و احتراق را کامل‌تر می‌کند.

پتانسیومر دریچه گاز :

این سنسور خودرو سرویس خاصی ندارد و یک کمک برای سنسور MAP می باشد . ین قطعه موقعیت دریچه گاز را به ولتاژ تبدیل کرده و به ECU ارسال می کند و ECU طبق معلومات و اطلاعات دیگر جرم سوخت ارسالی را کنترل می کند .

پنتاسیومر
اطلاعات ارسالی توسط پتاسیومر حالت های بسته بودن دریچه گاز یا دور آرام و نیمه باز بودن و باز بودن کامل دریچه گاز و یا در وضعیت‌های مختلف از قبیل افزایش شتاب و قطع پاشش سوخت را مشخص می‌کند.
محل قرار گیری این سنسور در روی دریچه گاز که از یک طرف دریچه گاز به سیم و از طرف دیگر داخل سنسور وارد می شود‌.

از وظایف این دریچه :

در حالت روشن ازطرف ECU ولتاژ مثبت 5 ولت به پایه 1 و ولتاژ منفی به پایه 3 متصل می گردد که در حالت دور آرام ولتاژ ارسالی صفر است در نتیجه ECU تشخیص می دهد دریچه گاز کاملا بسته است و مدار دور آرام را فعال می کند و در زمان گاز دادن به خودرو ولتاژی از بین 0 تا 5 ولت با توجه به گاز دادن خودرو ارسال تا ECU حجم هوای ورودی را محاسبه نموده و میزان پاشش را تنظیم می کند و خروجی این سنسور به دو صورت سیگنال دور هرزگرد یا آرام و سیگنال دور قدرت موتور به ECU ارسال می گردد .
در صورت خرابی باعث قطع سوخت پاش و نوسان در دور های بالا می شود که ممکن است بخاطر کثیفی یا آب خورده گی سنسور باشد.
در صورت خرابی و سرد بودن خودرو دور موتور تا حد نرمال و در موقع گرم شدن خودرو دور موتور تا حالت کات آف بالا می‌رود. دو روش کلی برای تست سالم بودن این حسگر وجود دارد که عبارتند از تست اهمی و تست ولتاژی.

تست اهمی :

دستگاه مولتی تستر را در وضعیت اهم متر قرار داده و دو سر پروپ را به دو پایه بیرونی وصل میکنیم باید مقاومتی حدود 4 اهم را نمایش دهد حال با دست اهرم گاز را بچرخانید مقاومت قطعه باید تغییر کند در غیر این صورت سنسور خراب است .

تست ولتاژی :

دستگاه مولتی تستر را در وضعیت ولت متر DC قرارداده و خودرو را روشن می کنیم دو سوزن را یکی به پایه 1 و دیگری به پایه 3 متصل می کنیم دو سر ولت متر را به دو سوزن وصل می کنیم و به خودرو گاز می دهیم ولتاژ باید 5 ولت باشد و تغییر نکند سپس سوزن و پروپ ها را به تغذیه 5 ولت ( پایه 1 ) و دیگری را به ارسال سیگنال (پایه 2 ) وصل باید جریان بین 0 تا 5 ولت با چرخاندن دریچه گاز تغییر نماید .

سنسور دمای هوای ورودی :

سنسور دمای هوای ورودی که به آن IAT نیز گفته می شود دمای هوای ورودی به موتور را بررسی می کند . کامپیوتر موتور یا همان ECU این اطلاعات را می گیرد تا نسبت بنزین و هوا را تنظیم کند زیرا چگالی هوای سرد بیشتر از هوای گرم است پس نیاز به بنزین بیشتری دارد تا نسبت بنزین و هوا را یکسان نگه دارد .

سنسور دمای هوای ورودی

عملکرد این سنسور به این شکل است :

از آنجایی که سنسور IAT معمولا در منیفولد هوا یا دریچه گاز نصب می شود بنابراین نوک سنسور خودرو با هوای ورودی به منیفولد در تماس است. در موتورهایی که از سنسور MAF ( سنجش حجم هوای ورودی ) استفاده می کنند در سنسور) MAP سنجش فشار منیفولد( نیز یک سنسور دمای هوا جاسازی شده است. بعضی از موتورها ممکن است بیش از یک سنسور IAT داشته باشند . مثلا در موتورهای V6 و V8 که دو عدد منیفولد هوا دارند .
سنسور IAT یک نوع دستگاه ترمیستور (حرارت سنج) است به این معنا که مقاومت الکتریکی آن در واکنش با نوسانات دمایی تغییر می کند . از این نظر سنسور IAT مانند سنسور دمای آب عمل می کند . کامپیوتر موتور یک ولتاژ مرجع ( معمولا ۵ ولت ) به سنسور IAT می فرستد و سپس به سیگنال ولتاژی که از طرف این سنسور دریافت می کند توجه کرده و بر اساس آن دمای هوا را محاسبه می کند .

این سیگنال ولتاژ برگشتی به ECU نسبت به تغییرات دمای هوا تغییر می کند . در خودروهای قبل از سال ۱۹۹۵ ممکن است سیگنال حاصل از سنسور دمای هوا برای فعال کردن انژکتور مخصوص استارت هوای سرد نیز استفاده شود.

گاهی اوقات نفوذ احتراق ناقص به منیفولد هوا ، کربن گرفتگی یا روغنی شدن منیفولد هوا می تواند باعث آغشته شدن نوک سنسور IAT شود که باعث می شود واکنش آن نسبت به تغییرات ناگهانی دما کند شود . حرارت و عمر زیاد از عوامل دیگری هستند که باعث تاخیر واکنش این سنسور یا حتی از کار افتادن کامل آن می شوند .

اتصال الکتریکی ضعیف در سنسور خودرو نیز خود عامل دیگری در ایجاد مشکل برای سنسور IAT است . خورده شدن یا شل شدن سوکت سنسور یا آسیب دیدن سیمکشی از سنسور تا ECU در ولتاژ خروجی سنسور IAT تاثیر می گذارد.
اگر سنسور IAT اطلاعات را درست و دقیق نخواند ممکن است ECU اینطور فکر کند که دمای هوا گرمتر یا سردتر از آنچه واقعا هست باشد و بنابراین در محاسبات نسبت بنزین و هوا دچار اشتباه شود .

دیگه میشه لوازم یدکی خودروها رو آنلاین سفارش داد… کلیک کن….

نتیجه آن پیدایش سوخت غنی یا فقیر در موتور است که مشکلاتی از قبیل کارکرد بد موتور هنگام سرد بودن هوا و دور آیدل ، لگد زدن یا کله کردن موتور هنگام شتابگیری در حالتی که موتور سرد باشد و ریپ زدن موتور هنگام گرم بودن آن. اختلال در عملکرد سیستم کنترل گازهای آلاینده نیز از دیگر تاثیرات منفی معیوب بودن سنسور IAT است.

چک کردن وضعیت سنسور دمای هوای ورودی

روش سریع برای چک کردن وضعیت سنسور IAT استفاده از دستگاه دیاگ برای مقایسه کردن اعداد خروجی آن با اعداد خروجی سنسور دمای آب ( هنگام گرم بودن موتور( است. دمایی که یک سنسور IAT سالم گزارش می کند معمولا چند درجه خنک تر از خروجی سنسور دمای آب است.
همچنین می توان مقاومت سنسور IAT را با استفاده از اهم متر تست کرد. کافیست سنسور را از جای خود در بیاورید و دو سر اهم متر را به پین های سنسور یا به سوکت آن متصل کنید تا مقاومت آن را بسنجید.

توجه داشته باشید موقع سرد بودن سنسور خودرو باید این کار را انجام دهید. سپس با استفاده از سشوار هوای گرم را به نوک سنسور بفرستید ( هرگز از مشعل پروپان استفاده نکنید ) و مجددا مقاومت آن را چک کنید. توجه کنید که با بالا رفتن دما باید مقاومت سنسور تغییر کند. اگر با بالا رفتن دما تغییری در مقاومت سنسور ایجاد نشود به معیوب بودن سنسور بوده و باید آن را تعویض کنید.

با بالا رفتن دما ، اگر سنسور از نوع حرارت سنج منفی باشد باید به تدریج مقاومت آن کاهش یابد و اگر از نوع حرارت سنج مثبت باشد باید به تدریج مقاومت آن بالا رود. اگر ناگهان سنسور مقاومت را بی نهایت نشان دهد یا مقاومت ناچیز و صفر باشد یعنی سنسور خراب است.

سنسور ضربه :

سنسور ضربه یک سنسور پیزو الکتریکی است که می تواند ضربه را تبدیل به برق کند . سنسور ضربه دو نوع است یکی دو سیم و دیگری سه سیم است که در صورت سه سیم بودن سیم سوم مربوط به پارازیت گیر است . معمولا سیم آن مثل کابل آنتن تلویزیون رنگی است و به رنگ سفید و مشکی است . سنسور ضربه بدون سنسور کمکی است .


محل قرار گیری این سنسور خودرو در موتور های چهار سیلندر در صورتی که یک سنسور باشد بین سیلندر 2 و 3 قرار دارد و در صورتی که دو سنسور داشته باشد بین سیلندر های 1 و 2 وبین 3 و4 می باشد و در موتور های شش سیلندر V شکل یا خورجینی معمولا دو عدد است یکی آن طرف بلوکه سیلندر و یکی این طرف بلوکه برای بدست آوردن ارتعاشات هر دو طرف موتور .

کار سنسور این است که ضربات ناشی از خود سوزی (احتراق زود رس) را که کوبش ایجاد می کند به ECU گزارش و ECU با ریتارد کردن جرقه ضربات حاصله را از بین می برد .
برای بر طرف کردن خطا های سنسور ضربه پیچ سنسور را فقط حدودا 2/2 کیلو گرم متر باید محکم کرد چون شل بودن آن باعث لقی سنسور و ارسال سیگنال خطا به ECU و روشن ماندن چراغ عیب یاب می شود و سفت بودن بیش از اندازه آن باعث سری شدن دو قاب مرتعش می شود .

برای عیب‎یابی این سنسور می‎توانید کارهای زیر را انجام دهید :

در صورت خرابی این سنسور موتور با لرزش کار می کند و دمای آب نیز بالا می رود . بدلیل ساختار داخلی این قطعه تست اهمی ندارد.
در خودرو های جدید برای تفکیک ضربات حاصل از خود سوزی موتور و ضربات حاصل از لرزش خودرو در حین رانندگی سنسوری با همین کیفیت به نام سنسور شتاب روی بدنه خودرو نصب است.
تغییراتی که در هنگام رانندگی در جاده های ناهموار در دور موتور ایجاد می شود ممکن است به عنوان احتراق ناقص در سیلندر ها گزارش شوند تفاوت میان تغییرات دور موتور به دلیل ناهمواری های جاده و احتراق ناقص توسط سنسور شتاب گزارش می شود و شتاب سنج در شرایط ناهموار جاده موقتا عملکرد سنسور ضربه را غیر فعال می کند.

استپر موتور :

وظیفه اصلی این قطعه ، روشن نگه داشتن خودرو در حالت دور آرام است . این قطعه وظیفه بسیار مهم تری نیز دارد . هنگامی که کولر را روشن میکنیم ، کمپرسور بار خود را روی موتور وارد می کند . برای جبران آن ، استپ موتور ژیگلور مربوطه را کمی به عقب تر می کشد . تا خود به خود گاز کمی زیاد شود . اگر سنسور ضربه نیز نصب شده بود استپ وظیفه گسترده تری داشت .

استپر موتور در این حالت استپ موتور باید در هر لحظه سوزن ژیگلور مربوطه را طوری عقب و جلو می کرد تا ضربه حس شده توسط سنسور ضربه ، ناشی از احتراق ناقص سوخت ، به گونه مناسبی جبران شده و یا بهبود یابد . استپ موتور کار ساسات را نیز انجام می دهد . در هنگامی که خودرو سرد است سوزن آن طوری تنظیم می شود که خودرو با اولین استارت روشن شود .

کار دیگر استپ موتور، تنظیم هوای مورد مصرف سیلندر ها در زمان رها کردن گاز است. در خودروهایی که فاقد این سیستم هستند با رها کردن گاز، تنظیم سوخت و هوا به علت بسته شدن دریچه گاز به هم می خورد و دیده می‌شود که به هنگام رها کردن گاز، خودرو به طور لحظه ای دود می کند. اما در این سیستم با وجود استپ موتور دیگر این مشکل وجود ندارد. محل قرارگیری استپ موتور ، روی هوزینگ هوای ورودی است.

اگر استپر خراب باشد اتفاقاتی نظیر اتفاقات زیر برای شما رخ می‎دهد:

– خاموش شدن ماشین به خصوص در زمان رها کردن ناگهانی پدال گاز.
– کاهش دور موتور به مقدار قابل توجه در زمان گرفتن کولر و دور ارام خودرو.
– گاز خوردن بی‎دلیل پس از روشن شدن موتور خودرو.
– ثابت نبودن بی‎دلیل دور موتور در دور آرام و کاهش افازیش دور خودرو بدون دلیل.

سنسور سرعت سنج:

سنسور سرعت سنج خودرو
این سنسور خودرو همانطور که از نامش پیداست سرعت خودرو را اندازه می‎گیرد و آن را روی صفحه کیلومتر نشان می‎دهد‎. با عدم کاکرد این سنسور کیلومترسنج از کار افتاده و شما نمی‎توانید سرعت خودروی خود را کنترل کنید.

از وظایف این سنسور می‎توان به:

– مشخص کردن سرعت وسیله نقلیه
– تثبیت کردن دور آرام موتور در هنگام حرکت خودرو
– بهینه کردن شتاب خودرو
– کاهش دادن نوسانات موتور

وقتی این سنسور خراب می‎شود اتفاقاتی مانند اتفاقات زیر برای شما پیش می‌آید:

– موقع ترمز ناگهانی و یا روی دست‎اندازها خودرو تمایل به خاموش شدن دارد.
– در سربالایی‎ها و در هنگام دنده معکوس دادن خودرو ریپ می‌زند و کله می‌کند.
– خودرو در دنده ۲ کله می‌کند.
– عقربه کیلومتر شمار شلاق زده و از یک حد بالاتر نمی‌رود.

سنسور جریان هوا:

این سنسور میزان هوای ورودی را با اندازه‎گیری جریان بخشی از آن می‎سنجد. محل استقرار این سنسور در قسمت محفظه ورودی هوا است. تنها یک سیم داغ تشکیل‎دهنده این سنسور است. قطعه ECU در این بین وظیفه کنترل نمودن دمای این سیم را بر عهده دارد.

سنسور جریان هوا با ورود جریان هوای زیاد این سیم داغ مذکور کمی خنک‎تر می‌شود ولی ای سی یو که قصد دارد تا دمای سیم داغ را ثابت نگاه دارد جریان الکتریکی بیشتری را وارد می‎کند تا سیم گرم بماند چراکه با عبور جریان الکتریکی سیم داغ‌تر می‎شود.
بنابراین هر چه جریان هوا بیشتر شود تلفات دما بیشتر می‎شود و برای جبران آن باید جریان بیشتری تزریق گردد بنابراین ECU میزان فلو یا جریان هوا را با توجه به جریان الکتریکی تزریقی می‎تواند اندازه‎گیری کند.

سنسور موقعیت میل سوپاپ:

سنسور موقعیت میل سوپاپ وظیفه دارد که موقعیت سیلندر 1 را اندازه‎گیری کرده و به واحد کنترل الکترونیکی ارسال می‎کند. تا ترتیب پاشش سوخت مشخص شود.

سنسور موقعیت میل سوپاپ

وظایف این سنسور عبارتند از:

تفکیک موقعیت سیلندر یک در نقطه مرگ بالا نسبت به موقعیت اعلام شده توسط سنسور دور موتور.
کوئل و انژکتورها را کنترل تا در مد ترتیبی عمل کنند.

مقدار آوانس جرقه را برای جلوگیری از پدیده ضربه یا کوبش کنترل می‎کند.

شناسایی سیلندرها برای جرقه و پاشش در مرحله‌های مختلف احتراق ناقص را مشخص می‎کند.

این سنسور در قسمت انتهای میل سوپاپ و در مقابل یک زائده دایره‌ای شکل قراردارد.

این سنسور از یک المنت سنسو رهال و یک قطعه نیمه هادی تشکیل شده که جریان ار آن عبور می کند.

این سنسور با اثر الکتریکی مغناطیسی هال کار می کند؛ بدین ترتیب که جریان در داخل این سنسور توسط یک میدان مغناطیسی منحرف می‌شود و ولتاژ دو سر سنسور تغییر و باعث ایجاد پالس‌های مربعی شکل می‌گردد.

هرگاه برآمدگی انتهای میل سوپاپ از جلوی این سنسور عبور کند به علت ولتاژ منفی سطح فاز میدان تغییر کرده و سیگنال ارسال شده به ECU صفر می‎شود در زمانی که بر آمدگی میل سوپاپ روبروی سنسور قرار ندارد سیگنال ارسالی 12 ولت مثبت می‎باشد.

در صورت خرابی این سنسور، خودرو ریتارد کار می‌کند لازم به ذکر است که این سنسور در خودروهای با انژکتور ترتیبی استفاده می‎شود در صورت خرابی این سنسور پاشش سوخت از حالت ترتیبی به حالت پاشش سوخت نیمه ترتیبی تبدیل می‎شود و مصرف سوخت بالا می‎رود.

سنسور ناکسنسور ناک :

وظیفه دارد که میزان ناک یا کوبش در زمان احتراق ناقص اندازه‎گیری کند. و ECU اوانس جرقه را کاهش و به سمت ریتارد میبرد ضمن این کار غلظت سوخت افزایش یافته تا کوبش متوقف شود.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][/vc_row]

[vc_row][vc_column]

فروشگاه آنلاین لوازم یدکی

M2PART

پاسخگویی مطمئن

پشتیبانی سریع

ارسال سریع

ارسال سریع به تمام نقاط ایران

M2PART

پرداخت آسان

پرداخت به صورت کارت به کارت

گارانتی اصالت کالا

تضمین اورجینال بودن قطعات

تنوع قطعات

مجموعه قطعات اورجینال

m2part

ثبت نام و خرید آسان

رضایت 100% پس ازخرید

تنوع برند های مختلف

برندهای معتبر کره ای

جنیون پارت

GENUINE PART

MOBIS

موبیز

MOBIS

MANDO

ماندو

MANDO

سی تی آر

CTR

گلاویز

GLOVIS

HCC

اچ سی سی

HCC

دوون

DOOWON

ILJIN

ایلجین

ILJIN

PARTS-MALL

پارتس مال

PARTS MALL

[/vc_column][/vc_row]
فروشگاه
علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من