خودروهای پرنده
تاثیرات نامطلوب آلودگی هوا و ترافیک سنگین شهرهای پرجمعیت بر زندگی انسانها، به همراه آرزوی دیرینه پرواز در آسمان؛ مزید بر علت شده که خودروسازان بطور جدی به ساخت خودروهای پرنده بپردازند. در همین راستا کمپانیهای بسیاری به دنبال آن هستند که خودروهای پرنده تولید کرده و این خودروها را در مقیاس انبوه به دست خریداران برسانند.
البته تولید خودروهای پرنده عملیاتی شده و حتی تعدادی از شرکتهای خودروسازی و یا شرکتهای فعال در حوزه صنایع هوایی نیز این خودروها را در اختیار دارند اما این ایده همچنان در مقیاس انبوه دست نیافتنی است. بهعلاوه زیرساختهای لازم برای استفاده عموم از خودروهای پرنده نیز هنوز فراهم نیست.
خودروهای پرنده هیوندایی
هیوندای موتور یکی از این شرکتهاست که دی ماه گذشته با رونمایی از کانسپت S-81 در نمایشگاه CES ایالات متحده، تمایل خود را برای ورود به بازار نوظهور خودروهای پرنده نشان داد. این نمایشگاه هر ساله در لاسوگاس برگزار شده و پذیرای نوآوریهای خلاقانه شرکتهای مختلف در حوزه تکنولوژی است اما متاسفانه به نظر نمیرسد که در سال جاری به دلیل شیوع ویروس کرونا برگزار شود. به هرحال خودرو پرنده هیوندای نشان از عزم راسخ این شرکت برای پیشرفت در صنعت حمل و نقل دارد.
جایوون شین (Jaiwon Shin) مدیر دپارتمان سفرهای شهری هوایی هیوندای در خصوص ورود این کمپانی خودروسازی به حوزه خودروهای پرنده توضیح داد:
مهندسینما مدتهاست که در حال کار بر روی خودروهای پرنده هستند و هماکنون ما در حال تلاش هستیم تا خودروهای پرنده با ظرفیت جابجایی ۵ تا ۶ مسافر را تولید کنیم. این خودروها میتوانند در خارج از شهر و یا داخل شهر مورد استفاده قرار گیرند و بدین ترتیب امید میرود که با تولید خودروهای پرنده کمی از ترافیکهای بزرگراهها کاسته شود.
برندهای رقیب هیوندای در خودروهای پرنده
علاوه بر خودروسازان بسیاری دیگر از کمپانیهای فعال در حوزه حمل و نقل همچون اوبر، بوئینگ و ایرباس نیز برای ورود به بازار خودروهای پرنده تلاش میکنند اما بنا به اعتقاد جایوون شین، مدیر ارشد هیوندای شرکتهای خودروسازی رقیب جدیتری برای آنها محسوب میشوند چرا که این شرکتها با توجه به گستردگی بازار فروش و تجربیاتی که در اختیار دارند نسبت به دیگر رقبا محصول با کیفیتتری تولید خواهند کرد.
هیوندای اعلام کرده که قصد ندارد بیشترین سهم را از بازار فروش خودروهای پرنده از آن خود کند و تنها به دنبال آن است که بتواند با معرفی و عرضه یک خودرو پرنده معقول نظر خریداران فعال در این بازار را جذب کرده و بتواند برند معتبری در آن باشد.
حال با گذشت تقریبا یک سال این خودروساز کرهای پا را فراتر نهاده و اعلام کرده با جدیت تمام خواهان ساخت طیف گستردهای از خودروهای پرنده در آینده نزدیک است.
خودروهای پرنده هیوندای کی وارد بازار می شوند؟
براساس گفته های جایوون شین، هیوندای تا پایان سال 2028 خودروهای پرنده خود را راهی بازار خواهد کرد و با این کار به طور قطع سیل عظیمی، از افرادی که از تلف شدن وقتشان در ترافیکهای سنگین متنفر هستند را جذب خود خواهند کرد. به طور قطع عرضه خودروهای پرنده فواید این خودروها را پیش از پیش مشخص خواهد کرد و به مرور زمان تقاضای خرید این خودروها به حد انفجار خواهد رسید.
شرکتهای فعال در حوزه پیشبینی بازار خودرو معتقدند که در طی ۲۰ سال آینده وضعیت بازار خودروهای پرنده به نحوی خواهد بود که در خوشبینانهترین حالت ارزش آن به ۲.۹ تریلیون دلار میرسد. این رقم در بدبینانهترین حالت ممکن نیز به ۶۱۵ میلیارد دلار خواهد رسید. این پیشبینی حتی در بدبینانهترین حالت ممکن نیز برای بسیاری از شرکتهای خودروسازی وسوسهانگیز است و همین موضوع نیز خیز شرکتهای خودروسازی برای ورود به بازار خودروهای پرنده را توجیه میکند.
اعتمادپذیری و مسائل محیط زیستی
لازم به یادآوری است که در بحث تولید خودروهای پرنده یکی از مهمترین ملاکهایی که باید مد نظر قرار گیرد اعتمادپذیری خودروهاست. میزان ایمنی خودرو و هزینهای که سرنشینان برای جابهجایی به وسیله آن باید پرداخت کنند نیز مهم است.
البته با توجه به نوظهور بودن این دست خودروها طبیعی است که تکنولوژیهای بهکار رفته در آنها با تکنولوژیهای استفاده شده در خودروهای زمینی امروزی قابل مقایسه نیست اما به هر صورت این خودروها نیز در حال ورود به بازار بوده و اصلا دور از انتظار نیست که در آیندهای نزدیک شاهد حضور خودروهای پرنده و ترافیک هوایی باشیم.
همچنین نباید این نکته را نیز فراوش کرد که گسترش خودروهای پرنده هم محیط زیست را بیش از پیش به خطر میاندازد و توجه به مسائل زیست محیطی و آلودگیهای صوتی این وسایل نقلیه از اهمیت بالایی برخوردار است.
هیوندای کانسپت S-81
هیوندای با رونمایی از این کانسپت پرنده قصد خود برای حرکت به سمت حمل و نقل هوایی را نشان داده و حال با گذشت نزدیک به یک سال از زمان رونمایی از آن به نظر میرسد این خودروساز به دنبال آن است که انواع مختلف خودروهای پرنده را در مقیاس انبوه راهی بازارهای مختلف کشورهای جهان کند.
جالب است بدانید که هیوندای، کانسپت S-81 را با همکاری شرکت اوبر توسعه داده بود و در واقع این کانسپت پرنده محصول مشترکی از اوبر و هیوندای است. اوبر نیز همچون دیگر کمپانیهای فعال در حوزه حملونقل به دنبال آن است که بخش بزرگی از بازار خودروهای پرنده را از آن خود کند. کمپانی هیوندا وعده داده که از سال ۲۰۲۳ امکان جابجایی مسافران بر فراز شهرها را میسر خواهد کرد و میتواند اطمینان بالایی را نیز در خصوص امنیت خودروهای پرنده مورد استفاده در این سرویس ارائه دهد.
خودروهای پرنده باربر!
هیوندای اعلام کرده که علاوهبر خودروهای پـرنده مسافربر قصد دارد که خودروهای پـرنده مخصوص حمل بار را نیز طراحی کند. این وسایل نقلیه پرنده میتوانند تا حدود ۳۰۰ کیلوگرم بار را جابهجا کنند و احتمالا در مدت زمان کوتاهی پس از عرضه این محصولات شاهد افزایش ظرفیت جابهجایی آنها نیز خواهیم بود.
پرنده جدید هیوندای
محصول جدید این شرکت که هیوندایی S-A1 نام دارد ظرفیت حمل پنج نفر را داشته و در سال ۲۰۲۸ وارد بازار خواهد شد. این خودرو پرنده در حالت پرواز میتواند به سرعت ۲۹۰ کیلومتر در ساعت برسد و تا ارتفاع ۶۰۰ متری از سطح زمین اوج بگیرد. این اتومبیل پرنده با یک بار شارژمیتواند حدود ۱۰۰ کیلومتر پیمایش داشته باشد. خودرو پرنده هیوندایی کاملا الکتریکی است و بصورت عمود پرواز از زمین بلند میشود.
این شرکت فعلا نمونه اولیه از این محصول را برای شرکت اوبر ساخته است هیوندایی S-A1 فعلا در فاز اولیه است و احتمالا دچار تحولات زیادی خواهد شد.
خودروهای پرنده خودران
خودروهای پرنـده ابتدا نیاز به راننده خواهند داشت اما از سال ۲۰۳۵ انتظار میرود که این محصولات کاملا خودارن شوند و دیگر نیازی به راننده در آنها نباشد. این موضوع میتواند کمک کند تا خودروهای اشتراکی هوایی نیز در آینده بازار تازهای در جهان پیدا کنند.
تا پیش از خودران شدن این خودروهای پرنـده، نیاز به تدوین برخی مقررات جدید برای تردد این خودروهای در آسمان شهرهاست و فعالیت برای تدوین این قوانین در برخی کشورها آغاز شده است.
به غیر از هیوندای، ایرباس چند سالی است که به دنبال توسعه خودروهای خودران پرنـده است. در طرح این شرکت خودروهای خودران پرنـده الکتریکی هستند و از طریق اپلیکیشنهایی توسط کاربران فراخوانده میشوند. این خودروها حتی میتواند بخشی از متروهای شهری شوند.
این طرح ماژولار در نظر گرفته شده و دارای سه بخش سامانه پرواز، کابین و پلت فرم زمینی است. شرکت هیوندای در حال توسعه یک خودرو پرنده است که میتواند در شهرها و به عنوان تاکسی از آن استفاده کرد.