سنسور دنده عقب و جلو نیاز هر خودرویی

تاریخچه

دکتر انگلیسی به نام Dr Tony Heyes (تونی هیز)، در دانشگاه تاتتنهام انگلیس ،هنگام مطالعه بر روی حرکت نابینایان ایده سنسور دنده عقب در اواخر دهه 1970 میلادی به ذهنش رسید.

در ابتدا سنسور دنده عقب (Parking sensor) با نام Reverse Aid به دنیای خودرو معرفی شد. این محصول توسط شرکت Sonic Pathfinder طراحی، تولید و روانه بازار شد.

بعد از 3 الی 4 سال مطالعه مداوم دکتر تونی بر روی این پروژه به شرکت Jaguar در انگلستان پیشنهاد داد تا در ماشین‎هایی که تولید می‌کنند از این تکنولوژی استفاده کنند که با این جمله از نماینده خودروسازی Jaguar مواجه شد:

چون شما یک راننده یک چشم هستید از سنسور دنده عقب استقبال می‌کنید و خوشتان می‌آید و مردم عادی نیازی به این تکنولوژی نخواهند داشت.

       سنسور دنده عقب

سنسور دنده عقب

در جهان امروزی که تعداد خودروهای زمین همواره در حال افزایش است، یافتن فضایی برای پارک کردن خودروها روز به روز سخت‎تر و پیچیده‌تر می‌شود. به همین علت به ناچار رفته رفته باید خودروهای خود را در فضاهای کوچکتری قرار دهیم.

 همانطور که می‌دانیم آینه‌ها محدود هستند و فضای اطراف خودرو را نمی‌توانند به طور کامل پوشش دهد و به همین دلیل برای پارک کردن خودرو احتیاج به تمرکز بالا و توان زیادی خواهیم داشت. این موضوع باعث شد که تقاضای بازار برای سنسورهای دنده عقب بالا رفته و بعد از مدتی سنسورهای خودرو به یکی از آپشن‎های خودرو تبدیل بشوند.

سنسور پارک خودرو سنسور دنده عقبانواع سنسور دنده عقب

به صورت کلی دو نوع سنسور عقب وجود دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به سنسور الکترومغناطیسی و سنسور دنده عقب آلتراسونیک اشاره کرد.

سنسور دنده عقب آلتراسونیک

سنسور آلتراسونیک معمولا روی بیشتر خودروها نصب می‌شوند. سنسور دنده عقب آلتراسونیک برای فرکانس‌های بالای هیجده هزار کیلو هرتز و بین چهل تا پنجاه و پنج کیلو هرتز تنظیم شده و متشکل از یک بخش فرستنده و یک قسمت گیرنده است.

زمانی که مدار امواج، صوتی با درجه فرکانس زیاد را تولید می‌کند، فرستنده آن‌ها را ارسال کرده و پس از اصابت با اجسام به گیرنده انتقال داده می‌شود. هنگامی که امواج به وسیله گیرنده دریافت شد؛ پردازنده آن را محاسبه و در قالب ولتاژ قابل تبدیل به سیستم هشدار ارسال می‌کند و در آن زمان سیستم هشدار آژیر می‌کشد.

توجه داشته باشید هر چه اشیا نزدیک‌تر باشند فرآیند سیستم هشدار سریع‌تر عمل می‌کند تا بتواند راننده را مطلع کند.

سنسور دنده عقب

سنسور دنده عقب الکترومغناطیسی

این سنسور قابلیت حرفه‌ای‎تری نسبت به سنسور آلتراسونیک دارد و بیشتر کارخانجات بزرگ خودروسازی از آن استفاده می‌کنند؛ چرا که برای نصب این سنسور نیازی به سوراخ کردن سپر برای قراردادن سنسورها نیست و همچنین با استفاده از سنسور الکترومغناطیسی حجم فضای بالاتری را می‌توان در اختیار داشت.

نحوه عملکرد این سنسور به این‌صورت است که سیم‌‌پیچ‌های داخل این سنسور یک میدان مغناطیسی اطراف سپر ماشین ایجاد می‎کنند تا زمانی که اشیایی به ماشین نزدیک شود تغییراتی در آن میدان ایجاد شده تا آلارم صوتی یا تصویری فعال شود و به راننده موقعیت را هشدار دهد.

با اینکه کاربرد سنسورهای مافوق صوت بسیار زیاد است و بیشتر کارخانه‎ها از این سنسورها روی خودرو کار می‎گذارند، کارخانه‌هایی هم مانند آئودی، فیات و سیتروئن از سنسورهای دنده عقب الکترومغناطیسی استفاده می‌نمایند.

برای نصب سنسورهای الکترومغناطیسی نیازی به سوراخ کردن ۴ یا ۶ نقطه روی سپر می‌باشد و همچنین سنسورهای الکترومغناطیسی فضای بیشتری را پوشش می‌دهند.

اینجا میتونی به راحتی لوازم یدکی ماشینتو آنلاین تهیه کنی…

سنسور دنده عقب

مقایسه سنسور دنده عقب آلتراسونیک و الکترومغناطیسی

قیمت سنسور آلتراسونیک نسب به سنسور دنده عقب الکترومغناطیسی پایین‌تر است بنابراین بیشتر افرادی که می‌خواهند صرفه جویی کنند سراغ این سنسور می‌روند.

• سنسور عقب آلتراسونیک حساسیت بیش از حد داره طوری که در سربالایی و سرپایینی هم عمل می‌کند.

• سنسور دنده‌ عقب آلتراسونیک اشیای بسیار کوچیک را نشان نداده و برای آن‌ها آلارم نمی‎دهد.

• نظافت سنسور دنده آلتراسونیک خودرو بسیار حساست؛ طوری که اگر کثیف باشد به خوبی نمی‌تواند کار کند بنابراین راننده باید نسبت به آن بسیار حساس باشد؛ درحالی که سنسور الکترومغناطیسی عملکرد بهتری دارد.

سنسور دنده عقب آلتراسونیک

• سنسور دنده عقب آلتراسونیک معمولا در برابر اجناس و موانعی که از جنس فوم باشند به خوبی نمی‌تواند عمل کند؛ چرا که فوم صدا رو از خود عبور نمی‌دهد؛ در حالی که سنسور دنده عقب الکترومغناطیسی دقت بیشتری در برابر اشیا دارد.

• سنسور دنده عقب آلتراسونیک زمانی که روی خودرو در کارخانه نصب نشده باشد؛ باید برای نصب آن دریل کاری شود؛ در حالی که سنسور الکترومغناطیسی نصب راحت‌تری دارد.

• برترین مزیت رقابتی سنسور آلتراسونیک این است که زمانی که خودور ثابت و بی‎حرکت است می‌تواند به خوبی عمل کند و راننده را متوجه شرایط حساس نماید؛ در حالی که سنسور الکترومغناطیسی به این صورت نیست.

سنسور دنده عقب آلتراسونیک

سنسور دنده عقب آلتراسونیک یا مافوق صوت و سنسور دنده عقب الکترومغناطیسی دو نوع تکنولوژی هستنند که سنسور آلتراسونیک در بین خودروها رایج‌تر می‌باشد زیرا تقریبا تمام اجسام صوت را بازتاب می‌کنند.
کارایی سنسور دنده عقب آلتراسونیک بر پایه انتشار فرکانس بالای صوتی و دریافت بازتاب صوت ساخته شده است و کار می‌کند.

طرز کار سنسور آلتراسونیک

به طور کلی گوش انسان صوت‎هایی که فرکانس بین 20 هرتز تا 20 کیلو هرتز را می‌شنود و بالا و پایین‌تر آن را نمی‌تواند بشنود.

معمولا فرکانس کاری سنسورهای آلتراسونیک بین 40 تا 55 کیلو هرتز (بسته کاربرد) تنظیم می‌شود.

این سنسور دارای دو بخش فرستنده و گیرنده صوتی می‌باشد.

تولید امواج صوتی با فرکانس بالا سنسور دنده عقب و جلو

یک مدار تولیدکننده که مسئولیت تولید امواج صوتی با فرکانس بالا (کلاک پالس) را دارد، این امواج را ارسال می‌کند و بعد از برخورد با اجسام به گیرنده برمی‌گردد.

زمان رفت و برگشت سیگنال صوتی توسط پردازنده‌ای محاسبه می‌شود و به ولتاژ یا جریان تبدیل و به سیستم هشدار فرستاده می‌شود.

هرچه جسم نزدیکتر باشد مدت زمان کمتر و هرچه جسم دور تر باشد مدت زمان بیشتر می‌باشد.

محل نصب آپشن سنسور دنده عقب خودرو

سنسور دنده عقب خودرو همان‌طور که از نامش پیداست روی سپر ماشین نصب می‌شود و معمولا تعداد سنسورها بین 2 تا 4 عدد است. البته برای خودروهای لوکس و گران قیمت به 4 تا 6 سنسور هم می‌رسد تا بتواند تمام زوایا را پوشش دهد.

محل قرارگیری سنسور دنده جلو و عقب

نکته مهم درباره سنسور دنده عقب

سؤالات متداولی درباره این حسگر و کاربرد آن پرسیده می‎شود که ما در این قسمت به آن پاسخ می‎دهیم. قبل از هر چیز به نگرانی افرادی اشاره می‎کنیم که خودرویشان به صورت فابریک مجهز به سنسور دنده عقب نیست و این آپشن را به صورت دستی به آن اضافه کرده‌اند.

بسیاری از آنها نگران شستشوی خودرویشان در کارواش هستند. اگر چنین افرادی را می‎شناسید، به آنها بگویید که می‌توانند خودرویشان را با خیال راحت به کارواش ببرند. سنسورهایی که روی سپر عقب نصب می‌شوند، در برابر تمامی عوامل خارجی مثل آب و خاک و تغییرات دمایی، مقاوم هستند.

نکاتی دیگر :

برخی از افراد نگران زشت شدن ظاهر خودرویشان هستند. با وجود اینکه در اغلب فروشگاه‌های لوازم خودرو، دو رنگ سفید و مشکی سنسورها موجود است، ولی سنسور دنده عقب با رنگ های دیگر هست. فقط کمی بیشتر جستجو کنید.

خوب است بدانید که اضافه شدن این آپشن برای باتری خودرویتان هم ضرری ندارد. برخلاف باندهای صوتی و لامپ‎های پر مصرفی که با اضافه شدنشان به خودرو، برق زیادی را از باتری دریافت می‎کنند و باعث بروز اختلال در سیستم برق‎رسانی می‎شوند، با نصب حسگر دنده عقب، مشکلی ایجاد نمی‎شود.

سنسور دنده جلو
سنسور دنده جلو چیست؟

سنسور دنده جلو از سنسورهای پیشرفته‌ای است که امروزه شاهد افزایش استفاده از آن هستیم و این قابلیت را دارد که فاصله خودرو شما تا خودرو جلویی را با هشدار اطلاع داده و ایمنی پارک کردن را برای راننده و خودرو بیشتر کند.

این سنسور روی سپر جلویی خودرو نصب می‌شود و برای اندازه گیری فاصله خودروی شما تا خودروی جلویی کاربرد دارد. نحوه‌ی هشدار دادن این سنسور در هر سیستم متفاوت است.

در برخی سنسورها این هشدار صوتی است و با کم و زیاد شدن ریتم، مانع را به راننده اطلاع می‌دهد و در برخی دیگر در کنار صدا روی مانیتور خودرو یا یک صفحه کوچک، درجه زیاد و کم را نشان می‌دهد.

این سنسورها بوسیله‌ی یک سری کابل‌ مستقیما به یک قسمت کنترل کننده مرتبط می‌شوند و با استفاده از حسگرهای تشخیص فاصله که در سپر جلو نصب شده، فاصله خودرو را با اجسام نزدیک به آن تشخیص می‌دهند.

نحوه‌ی کار سنسور دنده جلو

نحوه‌ی کار به این صورت است که از طرف سنسورهای نصب شده روی سپر جلو، سیگنال‌هایی ارسال می‌شوند و این سیگنال‌ها در برخورد با هر مانعی، به طرف خود سنسورها برگشت داده می‌شوند.

فاصله زمانی که بین ارسال و دریافت سیگنال‌ها وجود دارد توسط کنترل کننده سیستم اندازه‌‎گیری می‌شود و به صورت هشدار صوتی، از بلندگوی خود سیستم و یا نمایش تصویر بر روی مانیتورِ مخصوص خود و یا ترکیب هر دو روش، به راننده در پارک کردن صحیح و سریع خودرو کمک می‌کند.

کاملترین مطالب درمورد برند کیا و محصولاتش رو اینجا میتونی بخونی…

بردی که سیستم سنسور دنده جلو می‌تواند حضور مانع را حس کند، ۲۵۰ سانتی‌متر یا 5/2 متر از جلو و اطراف خودرو است.

سنسور دنده جلو نیز در دو مدل آلتراسونیک و الکترومغناطیسی وجود دارد که عملکرد هر دو به این صورت است که هنگام جا زدن دنده جلوی خودرو اجسامی را که در اطراف خودرو وجود داشته باشند از طریق هشدارهایی به شکل آلارم صوتی یا تصویری تعبیه شده در خودرو اعلام می‌کنند تا راننده با تمرکز و دقت بیشتر بتواند خودرو را حرکت دهد و احتمال برخورد خودرو با موانع تا حد زیادی کاهش یابد.

محدودیت‌های سیستم سنسور دنده جلو

در بیشتر خودروهایی که پیش از خرید و در کارخانه به سنسور دنده جلو مجهز شده‌اند از سنسور آلتراسونیک استفاده شده است. این سنسور کارکرد ساده‌ای دارد و از قیمت نسبتاً پایینی برخوردار است اما دارای برخی محدودیت‌ها نیز هست. برخی از محدودیت‌های این سیستم شامل موارد زیر هستند:

• سنسور دنده جلو آلتراسونیک در برخی شرایط آب و هوایی مانند هوای بارانی، برفی و طوفانی دچار اختلال در عملکرد می‌شود.

• از آن‌جا که حسگرهای این سیستم در مجاورت فضای بیرون خودرو هستند، احتمال تمیز نبودن آنها به علت پوشیده شدن با گرد و غبار و مواد دیگر وجود دارد و درصورت غفلت راننده از تمیز نبودن سنسورها ممکن است سیستم در تشخیص موانع دچار خطا شده و او را نیز به اشتباه اندازد.

سنسور دنده جلو در خودرو

• برخی از اشیاء مانند اجسام پلاستیکی و بدن انسان امواج صوتی منتشر شده توسط سنسور دنده جلو آلتراسونیک را بازتاب نمی‌دهند و آن‌ها را جذب خود می‌کنند. به همین سبب این سیستم قادر به تشخیص وجود برخی موانع روبروی خودرو نخواهد بود.

• سنسور دنده جلو التراسونیک در تشخیص اجسام نسبتاً کوچک و همچنین اجسام در حال حرکت ضعیف‌تر است.

• برای نصب سنسور دنده جلو التراسونیک روی خودروهایی که هنگام خرید از کارخانه فاقد این آپشن بوده‌اند لازم است تا سوراخ‌هایی روی بدنه‌ی خودرو برای جای دادن حس‌گرهای سیستم ایجاد شود و این به‌خصوص در مورد خودروهای گران‌قیمت چندان مطلوب نیست.

سنسور دنده جلو الکترومغناطیس

سیستم تشخیص اجسام خارجی در سنسور دنده جلو الکترومغناطیس با سنسور دنده جلو التراسونیک تفاوت دارد.

در سیستم سنسور دنده جلو الکترومغناطیس از یک سیم‌پیچ استفاده می‌شود که می‌تواند یک میدان مغناطیسی را در قسمت جلویی خودرو شکل دهد. چنان‌چه خودرو به مانعی نزدیک شود، و آن مانع وارد میدان مغناطیسی سنسور شود، ولتاژ میدان مغناطیسی سیستم سنسور دنده جلو تغییر خواهد کرد و به این شکل سیستم وجود مانع را تشخیص داده و به راننده اعلام می‌کند.

این سیم‌پیچ داخل خودرو جای داده می‌شود و درنتیجه نیازی به ایجاد سوراخ روی بدنه‌ی خودرو برای قرار دادن حسگرها وجود ندارد. به همین علت در بیشتر موارد برای نصب سنسور دنده جلو از این نوع سیستم استفاده می‌شود.

قرار گرفتن سیم‌پیچ داخل خودرو همچنین باعث می‌شود تا سیستم در تمامی شرایط آب و هوایی به‌خوبی کار کند و کارایی آن تحت تأثیر عوامل محیطی قرار نگیرد.

سنسور دنده جلو الکترومغناطیس قدرت بیشتری در تشخیص اجسام کوچک و درحال حرکت دارد و دارای محدودیت در شناسایی موانعی که امواج صوتی را بازتاب نمی‌دهند نیست.

 

[vc_row][vc_column]

فروشگاه آنلاین لوازم یدکی

M2PART

پاسخگویی مطمئن

پشتیبانی سریع

ارسال سریع

ارسال سریع به تمام نقاط ایران

M2PART

پرداخت آسان

پرداخت به صورت کارت به کارت

گارانتی اصالت کالا

تضمین اورجینال بودن قطعات

تنوع قطعات

مجموعه قطعات اورجینال

m2part

ثبت نام و خرید آسان

رضایت 100% پس ازخرید

تنوع برند های مختلف

برندهای معتبر کره ای

جنیون پارت

GENUINE PART

MOBIS

موبیز

MOBIS

MANDO

ماندو

MANDO

سی تی آر

CTR

گلاویز

GLOVIS

HCC

اچ سی سی

HCC

دوون

DOOWON

ILJIN

ایلجین

ILJIN

PARTS-MALL

پارتس مال

PARTS MALL

[/vc_column][/vc_row]
فروشگاه
علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من