سیستم درب موتور فعال
با توجه به اهمیت بالای امنیت رانندگی در خودروها, ارائه مکانیزم ها و راهکارهای کاهش خطر آسیب دیدگی در تصادفات بسیار با اهمیت می باشد. سیستم درب موتور فعال با عملکرد سریع, بعد از وقوع تصادف باعث به وجود آمدن حداقل آسیب دیدگی برای فردی که با وسیله نقلیه برخورد کرده است, می شود.
این سیستم که در خودروهای پیشرفته و با ایمنی بالا به کار گرفته شده است، امنیت و سلامتی بیشتری را برای عابرین پیاده ای که احتمال برخورد آن ها با خودرو وجود دارد فراهم می کند.
اهمیت سیستم درب موتور فعال
در این پژوهش سیستم عملکرد سیستم درب موتور فعال با هدف محافظت از عابرین پیاده در برخورد با وسیله خودرو, بررسی شده است. بر طبق مطالعات انجام گرفته این سیستم بعد از برخورد با عابر توسط سنسورهای موجود در جلو خودرو, در مدت زمان بسیار کوتاهی درب موتور جلوی خودرو را به مقدار 100 تا 120 میلی متر بالا آورده و از این طریق از برخورد سر و گردن فرد سانحه دیده با قسمت های سخت خودرو جلوگیری به عمل می آید.
تو دوران کرونا دیگه براحتی میتونی لوازم یدکی ماشینت رو از یه فروشگاه معتبر اینترنتی آنلاین سفارش بدی… اینجا کلیک کن…
وظایف این سیستم
سیستم درب موتور فعال وظیفه دارد تا آسیب را به کمترین حد ممکن برساند هم برای خودرو و هم برای عابر یا خودرو مقابل. این سیستم هم در برخورد با عابر کاربرد دارد هم در برخورد با اشیاء و خودرو در برخورد با عابرپیاده. بالا پرت شدن کاپوت باعث می شود عابر کمتر آسیب ببیند و سر عابر به قسمت برف پاک کن یا شیشه نخورد. در برخورد با اشیاء و خودروهای دیگر باعث می شود که کاپوت کمتر آسیب ببیند.
این سیستم حفاظتی، آسیب های احتمالی وارد به سر و گردن عابر پیاده در هنگام تصادف را تا مقدار زیادی کاهش می دهد. لذا با اعمال سیستم درب موتور فعال بر روی خودروهای فاقد آن، می توان در بروز تصادفات، از به وجود آمدن آسیب های جدی تا مقدار زیادی جلوگیری نمود.
سیستم درب موتور فعال چگونه عمل می کند؟
برای آشنایی بهتر با چگونگی عملکرد سیستم درب موتور فعال بهتر است ابتدا با اجزای این سیستم آشنا شویم. این سیستم از چند سنسور در جلو خودرو روی سپر، یک یونیت کنترل و دو جک عملگر تشکیل شده است.
سنسورها
این سیستم شامل 6 عدد سنسور فیبر نوری است که بر روی سپر جلو قرار گرفته و تمام نقاط جلوی خودرو را پوشش می دهند. این سنسورها به محض تشخیص شئ در جلو خودرو به یونیت کنترل آلارم می دهد.
یونیت کنترل
یونیت کنترل یک سیستم اعلام فرمان است. هنگامی که سنسورها آلارم را به یونیت کنترل انتقال می دهند. یونیت کنترل دستور پراندن کاپوت را به جک های عملگر می دهد.
جک عملگر
جک های عملگر دستور انتقال داده شده از یونیت کنترل را دریافت می کنند و قسمت انتهایی کاپوت که نزدیک به شیشه جلو است را 5 تا 7 سانتیمتر به بالا پرت می کنند. جک عملگر از دو فنر قوی تشکیل شده است که به محض فعال شدن فنرها باز شده و کاپوت را به بالا پرت می کند.
برای آشنایی با کمپانی کیا و محصولات ساخت این شرکت خودروسازی محبوب اینجا رو کلیک کن….
باتوجه به مطالبی که بیان شد، این سامانه با داشتن تعدادی سنسور از نوع فیبر نوری در پشت سپر جلو، برخورد عابر پیاده را با قسمت جلوی خودرو را حس کرده و این اطلاعات را به یونیت (Active Hood System (AHS منتقل می کند و یونیت به عملگرهای چپ و راست درب کاپوت که در قسمت لولای درب قرار گرفته است، دستور داده و لبه ی انتهایی کاپوت چندین سانتی متر بالا رفته تا شدت ضربه وارده به عابر پیاده را کمتر کرده و از برخورد سر عابر پیاده به قسمت انتهایی کاپوت و برف پاک کن ها جلوگیری کند.
خطا در سیستم درب موتور فعال
در مواقعی که خطا و مشکلی در این سیستم به وجود آید، پیغام زیر(Check Active Hood System) را در صفحه آمپر خودرو مشاهده خواهید کرد:
در این مواقع شما باید از طریق دیاگ وارد منوی Active Hood System شوید و کدهای خطا و پارمترها را چک کنید.
یکی از ایرادهای این سیستم مربوط می شود به عملگر این سیستم که در قسمت لولای درب کاپوت قرار دارد.
این عملگر از دو فنر قدرتمند تشکیل شده است که در صورتی که یونیت به عملگر آن که در مرکز قرار دارد، دستور دهد، این فنرها به سرعت لبهی انتهایی کاپوت را بلند می کنند.
توجه داشته باشید که این عملگر تا سه مرتبه این امکان را دارد که توسط ابزار مخصوص به جای خود برگردد و دوباره استفاده شود، اما بعد از سه بار باز شدن و عمل کردن حتما باید تعویض گردد.