خرابی باتری خودرو

باتری خودرو

باتری یکی از قطعاتی است که در آن بر اثر فعل و انفعالات شیمیایی، انرژی الکتریکی ذخیره می‌شود تا در صورت نیاز قابل استفاده باشد بنابراین نقش بسیار مهمی در تامین برق لازم برای خودرو دارد و همچنین محلی برای ذخیره برق تولید شده اضافی نیز می باشد؛ همچنین یکی از قطعاتی است که توجه زیادی را از سوی راننده می‌طلبد؛ زیرا سلامت قطعات برقی خودرو در گرو این قطعه است، قطعه‌ای که وظیفه تامین برق خودرو را بر عهده دارد، بنابراین نگهداری از آن می‌تواند بر عمر این قطعه بیفزاید و شما را از دردسر در راه ماندن حفظ کند.
روشن نشدن و درست کار نکردن خودرو میتواند دلایل مختلفی داشته باشد اما یکی از مهم ترین و شک برانگیزترین مواردی که باید به بررسی آن بپردازیم باتری است. برای تشخیص خرابی باتری خودرو علائمی وجود دارد که با بررسی آنها متوجه میشویم باتری سالم است یا فقط نیاز به شارژ دارد یا خراب شده و باید به فکر تعویض آن باشیم.

خرابی باتری خودرو

ارتباط نوع باتری با خرابی آن

موضوع مهم دیگر تشخیص نوع باتری خودرو است. آنگونه که کارشناسان می‌گویند، دو نوع باتری برای خودروها وجود دارد، باتری‌های «تر» یا باتری‌های اسیدی که در دسته باتری‌های قدیمی قرار می‌گیرند و باتری‌های اتمی یا باتری‌های پیل‌خشک که امروزه بیشتر استفاده می‌شوند.

یکی از راه‌های تشخیص خرابی در باتری اتمی چراغ هشداری است که در صفحه پشت فرمان تعبیه شده است. درصورتی‌که رنگ سبز این چراغ خاموش شده باشد، یعنی عمر باتری شما رو به اتمام است. باتری‌‌های اسیدی نیز که درونش صفحه‌های سربی وجود دارد چون به مرور زمان دچار خوردگی می‌شوند؛ بنابراین باتری متورم و دچار زنگ‌زدگی می‌شود و این موضوع نشان‌دهنده خراب شدن باتری خودرو است.

اما برای تشخیص سلامت باتری خودرو در نوع تر آن، می‌توانید سطح الکترولیت یا آب باتری را کنترل کنید. میزان آب باتری موجود در محفظه باتری باید 10 تا 15 میلیمتر بالاتر از صفحات سربی آن باشد، در غیر این صورت نیاز به رسیدگی دارد.

نکته مهم دیگر اینکه همیشه به چکه‌های زیر خودرو توجه کنید، زیرا ممکن است این چکه‌ها مربوط به باتری خودروی شما باشد که در این صورت نشان از نشتی باتری خودرو دارد. این قطره‌های اسیدی می‌تواند قطعات خودرو را دچار خوردگی و به آنها آسیب‌های فراوانی وارد کند. نکته مهم دیگر در باتری‌های «تر»،این است که اگر باتری به آب احتیاج دارد حتما به آن آب مقطر اضافه کنید.

باتری‌ها چقد دوام دارند ؟

معمولا باتری ها حداکثر 2-3 سال عمر دارند حتی اگر سازندگان بگویند پنج سال یا بیشتر عمر می کنند. دریافت گارانتی را فراموش نکنید.
خوشبینانه باید باتری خودرو هر دو سال و نیم یکبار تعویض شد تا قبل این که مشکلی پیش آید.
موارد دیگری که می تواند بر طول عمر باتری اثر بگذارد استارت، سولونوئید، ترمینال های باتری و کابل های مخصوص آن هستند. لازم است به این موارد نیز دقت کنید.
سن باتری نیز دخیل است حتی اگر هیچ نشانه ای از قدیمی بودن نداشته باشد؛ زیرا می تواند به روش های منفی بر روی وسیله نقلیه اثر بگذارد.
*طبیعی است که باتری معمولی در هوای سرد به خوبی کار نکند به همین دلیل نیاز است گاز را پمپ کنید یا از بنزین استفاده نمایید

خرابی باتری خودرو

راهکارهایی برای افزایش عمر باتری

1-چراغ خاموش و  خرابی باتری خودرو 

برخی کارشناسان معتقدند عمر مفید باتری خودرو یک تا دو سال است و بسته به شرایط آب و هوایی، میزان رسیدگی به باتری یا میزان استفاده از خودرو عمر آن کم و زیاد می‌شود.

با این حال اگر می‌خواهید باتری خودرویتان عمر زیادی داشته باشد و طی زمانی که از آن استفاده می‌کنید دچار خرابی باتری خودرو خود نشوید، باید به رابطه چراغ‌ها و باتری خودرو توجه زیادی داشته باشید، برای مثال مواردی مانند نصب چراغ‌های مه شکن یا چراغ‌های اضافی برای خودرو می‌تواند فشار زیادی به باتری بیاورد و عمر آن را کم کند؛

بنابراین وقتی خودرو خاموش است و هنگامی که می‌خواهید دوباره استارت بزنید حتما چراغ‌های خودرو را خاموش کنید، زیرا استارت زدن هنگامی که چراغ‌ها روشن هستند فشار زیادی به باتری خودرو وارد می‌کند.

برای آشنایی با برند کیا و محصولات این کمپانی خودروسازی اینجا کلیک کنید ….

کارشناسان توصیه می‌کند در ترافیک‌های سنگین که موتور خودرو روشن است، بهتر است چراغ‌های بزرگ را خاموش کنید. با این کار علاوه‌بر کاهش مصرف سوخت، دوام لامپ‌ها هم افزایش پیدا می‌کند و از فشار وارده بر دینام هم کاسته می‌شود.

2-کولر و سایر ابزار الکتریکی

یکی دیگر از موضوعات اثرگذار بر باتری خودرو استفاده بیش از حد از کولر خودرو است که برای باتری مضر است؛ بنابراین تابستان فصلی است که به علت استفاده زیاد از کولر خودرو، باتری میزان بیشتری مصرف دارد و دچار استهلاک می‌شود.
وقتی کولر روشن می‌شود چند موتور الکتریکی در خودرو همزمان شروع به کار می‌کنند که آسیب‌پذیرترین اینها پمپ بنزین است که همیشه کار می‌کند و فشار زیادی متحمل می‌شود، بنابراین ممکن است باعث سوختن پمپ بنزین ‌شود. علت این موضوع را نوسانات برق در خودرو می‌داند بنابراین اگر می‌خواهید از این اتفاق جلوگیری کنید، بهتر است باتری و دینام خودرویتان دارای آمپر بالایی نباشد .

اگر شما از رادیو یا سایر سیستم های الکتریکی خودرو با کلید روشن اما در حالی که موتور خاموش است، استفاده می کنید بدانید این کار موجب می شود که باطری ماشین خیلی سریع تر تخلیه شود.

استفاده از قدرت باطری موجب می شود که موتور قادر به استارت نباشد، زیرا باطری نیاز به شارژ الکتریکی اولیه را به موتور برای استارت ارائه می دهد.

3- گرما و سرما و خرابی باتری خودرو 

كار در شرايط گرما: با افزايش درجه حرارت محيط كاركرد باتري عمر باتري كاهش مي يابد.
كار در شرايط سرما: هواي سرد تاثير كند كننده اي بر عملكرد الكتروشيميايي باتري داشته و توان عملياتي آن را به شدت كاهش مي دهد.
از سوي ديگر هواي سرد موجب سفت شدن روغن موتور شده، لذا به حركت درآمدن اوليه موتور توسط استارت، به شدت جريان بيشتري نيازمند مي باشد. گرمی بیش از حد نیز باعث خرابی صفحات و شبکه‌های داخل باتری و همچنین کاهش رسانایی الکتریکی می‌شود که در نهایت باعث ضعیف شدن باتری و در نتیجه فرسودگی زودرس آن می‌شود.

4-قطب های باتری

نکته دیگری که بسیاری از رانندگان خودرو باید به آن دقت کنند، توجه به قطب‌های باتری است. به اعتقاد کارشناسان همیشه باید به‌صورت چشمی قطب‌های باتری بررسی شوند. در صورتی که مواد سولفاته روی قطب‌ها وجود داشته باشد آن را با آب جوش تمیز کنید و مقداری گریس بر روی آن بمالید.

5-عملکرد نادرست سیستم برق خودرو

1. خرابي دينام: موجب كمبود شارژ
2. خرابي استارت: اين امر موجب افزايش تعداد دفعات استارت شده خودرو شده و به دليل انكه در هنگام جريان كشيدن با شدت زياد سولفاتهاي تشكيل شده روي سطح تشكيل ميگردند در هنگام شارژ مجدد اين سولفاتها به راحتي برگشت پذير نبوده و لذا موجب کاهش عمر باتري می شود.

خرابی باتری خودرو

عواملی که باعث خرابی باتری خودرو می شود:

1-اتصال کوتاه اولین دلیل خرابی باتری خودرو

یکی از مهمترین دلایل خرابی باتری خودرو، بوجود آمدن اتصال کوتاه در دو سر قطب های آن است. این امر توسط برخی از تعمیرکاران به صورت دستی انجام میشود که کاری اشتباه و بسیار خطرناک است؛ ویا توسط استارت سیستم اتصال کوتاه در دو سر قطب های باتری ایجاد میشود.

این امر بدلیل معیوب و یا کثیف بودن کلکتور سیم پیچ آن میباشد، که با سرویس نمودن استارت و تمیز کردن ذغال های مابین کلکتورها امکان پذیر میشود . لذا یکی از پیشنهادات باز کردن استارت موتور و سرویس نمودن آن است

2-شارژ بیش از حد مجاز

مورد دیگر از خرابی باتری موتور شارژ کردن بیش از حد مجاز با شارژر یا دینام است . شارژ زیاد موجب به جوش آمدن اسید و تصاعد بخار اسید شده که این بخار قابل انفجار بوده و تجمع آن در باتری خطر انفجار را تشدید میکند.
بنابراین سطح ولتاژ شارژ باتری حائز اهمیت است . البته باید بدانید که عموما همه شارژرها دارای سیستمی جهت تنظیم سطح ولتاژ می باشند و جریان شارژ باتری را باتوجه به مشخصات باتری کنترل میکنند.

3- مسدود شدن دریچه ها و مسدود شدن بخار اسید در داخل باتری ها

باتری های اسیدی مجهز به دریچه هایی برای خروج بخارات هستند که طبق دلیل بالا، از ایجاد انفجار جلوگیری میکنند. درحالتیکه این دریچه ها مسدود شوند، بخار اسیدی در باتری تجمیع یافته و شرایط انفجار باتری آماده میشود.بنابراین درهنگام نصب باتری مراقب باشید که این دریچه هارا مسدود نکرده باشید.

4- عدم رعایت اصول سرویس و نگهداری باتری

سرویس و نگهداری باتری و سیستم شارژ آن باتوجه به مواردی که در قبل به آن اشاره شد باید در دوره های زمانی مناسب به دقت انجام پذیرد. بخصوص باتری هایی که سیلد (اتمی)نیستند و نیاز دارند تا سطح آب باتری آنها کنترل شود تا لایه های سربی باتری ، درون آب اسید قرار داشته باشند و همچنین قطب های باتری و سرباتری که به آن متصل میباشند تمیز باشند و به اصطلاح سولفاته نباشند.

5-عدم کیفیت و مرغوبیت باتری های تولید شده

همیشه یکی از موارد حائز اهمیت مرغوبیت کالاست که باید در هنگام خرید به آن توجه کرد البته مرغوبیت بیشتر، هزینه بیشتر به همراه خواد داشت که در مواقع حساس این هزینه به صرفه خواهد بود.

خرابی باتری خودرو

عوامل نشان دهنده خرابی باتری خودرو

یکی از علائم خرابی باتری این است که هنگام استارت زدن، باتری نتواند استارت را به حرکت در آورد. علامت دیگر کم شدن پی‌در‌پی آب خانه‌های باتری است. نشانه دیگر شیرین شدن آب باتری است که در صورت کنترل این سه موضوع می‌توانید از عمر باتری خود آگاه شوید.

1-تغییر رنگ نشانگر باتری

اگر باتری شما از نوع اتمی است به راحتی میتوان به خرابی باتری خودرو پی برد.باتری های اتمی خودرو  (تر) مجهز به یک جشمی بر روی باتری هستند که با توجه به تغییر رنگ آن میتوان خرابی یا خالی شدن باتری را تشخیص داد. درصورتیکه چشمی به رنگ سیاه تغییر رنگ داده باشد، به این معنی است که شارژ باتری خالی شده است و نیازمند شارژ مجدد است؛ و اگر نشانگر روی باتری سفید شده باشد به معنی خرابی باتری اتمی خودرو است و دراین صورت از خرابی باتری خودرو مطمئن خواهید شد.

جهت سفارش اینترنتی لوازم یدکی خودروی خود اینجا کلیک کنید….

2-تغییر شکل باتری

این مورد برای بررسی کردن آسان است با بلند کردن کاپوت ماشین خود برای دیدن اینکه باتری ماشین تغییر شکل داشته است یا نه. هرگونه تغییر شکل از جمله برآمدگی فرورفتگی که به یکباره متوجه آن شوید نشان دهنده خرابی باتری ماشین است و نیاز به تردید در تعویض آن نیست. از مهم ترین دلایلی که باعث این اتفاق میشود؛ گرم شدن بیش از حد باتری یا وارد شدن ضربه، شکستگی و از این قبیل موارد است.

3-ضعیف بودن چراغ ها

اگر چراغ ها کم نور و یا حتی اغلب سوسوزدن، و درست کار نمی کند. باتری ماشین ممکن است از عدم قدرت کافی رنج ببرد ، به این دلیل است که لوازم جانبی نمی توانند قدرت کافی تولید کنند. در حالی که ممکن است از باتری خودرو باشد ابتدا اطمینان حاصل کنید که یک لامپ معیوب دلیل واقعی نیست.

4-تلاش موتور برای حرکت

وقتی باتری خودرو در حالت ضعیف باشد ، ماشین شما شروع به کار می کند انتظار برای شروع موتور می تواند زمان بسیار فراوانی را بگذراند اگر صدای تولید شده سخت وسنگین باشد باتری

ماشین ممکن است به اندازه کافی شارژ و یا نیروی کرانک را نداشته باشد و اگر ماشین شما نیاز به بیش از یک حرکت برای شروع داشته باشد این یک نشانه هشدار آشکار از یک باتری خراب است.

به طورکلی بد کار کردن ناشی از عیب های داخلی باتری خودرومانند اتصال کوتاه ناشی ازپوشش جداکننده ، یا فقدان ماده متحرک ، اتصال دهنده های سلول شکسته یا تسمه های صفحه ترمیم ناپذیر هستند و باطری ماشین می بایست تعویض گردد.

عمده تغییرات گرانش ویژه از یک سلول به سلول دیگر نشانه اتصال کوتاه داخلی می باشد،با شکست اتصال دهنده های باتری،جریانهای کم اغلب می توانند از باتری خارج شوند و باتری خودرو می تواند شارژ شود، اما حتی اگر به طور کامل شارژشود ، هنگامی که مبادرت به استارت موتور می نماییم ولتاژ شدیدا کاهش پیدامیکند.

کارشناسان یک راه نیز برای آزمایش باتری پیشنهاد می‌کنند، اینکه درب خانه‌های باتری را باز کنید و به‌وسیله سیم نسبتا ضخیم دو قطب باتری را به هم وصل کنید، اگر آب داخل هر یک از خانه‌های باتری جوشید و غلیان کرد آن خانه باتری خراب است و باید صفحات داخل آن خانه عوض شود و چون این کار (تعویض صفحات) به‌طور اصولی انجام نمی‌شود، بهتر است باتری خودرو عوض شود.

خرابی باتری خودرو

علائم صد در صدی خرابی باتری خودرو

1– قبل از روشن شدن موتور هیچ چراغ، گیج، چراغ های خطر یا برق روشن نمی شوند، هنگام روشن شدن ماشین 3 بار یا بیشترروشن می شوند و هنگام رانندگی و ترافیک به صورت ضعیف روشن می شوند.
2- باتری ماشین به 3-5 روز یا بیشتر به اتصال باتری به باتری نیاز دارد، هنگام روشن شدن ماشین، لوازم جانبی و چراغ ها با هر بار استارت کمرنگ می شوند و هنگام رانندگی رادیو و سایر لوازم جانبی بطور متناوب خاموش می شوند.
3- باتری در مدت زمان 15-30 دقیقه هنگام خاموشی موتور توسط رادیو و سایر تجهیزات درحال خرابی است، هنگام روشن شدن در هوای سرد موتور به سختی روشن می شود و هنگام رانندگی وسایل جانبی حین تردد در تپه ها یا حمل ونقل حرکت می کند.
4- چراغ آلترناتور روبه خرابی رفته است، هنگام روشن شدن، قطعات خودرومختصرا تکان میخورند وهنگام رانندگی وشتاب گرفتن لوازم جانبی و لامپ ها خیلی کم چشمک می زنند.

[vc_row][vc_column]

فروشگاه آنلاین لوازم یدکی

M2PART

پاسخگویی مطمئن

پشتیبانی سریع

ارسال سریع

ارسال سریع به تمام نقاط ایران

M2PART

پرداخت آسان

پرداخت به صورت کارت به کارت

گارانتی اصالت کالا

تضمین اورجینال بودن قطعات

تنوع قطعات

مجموعه قطعات اورجینال

m2part

ثبت نام و خرید آسان

رضایت 100% پس ازخرید

تنوع برند های مختلف

برندهای معتبر کره ای

جنیون پارت

GENUINE PART

MOBIS

موبیز

MOBIS

MANDO

ماندو

MANDO

سی تی آر

CTR

گلاویز

GLOVIS

HCC

اچ سی سی

HCC

دوون

DOOWON

ILJIN

ایلجین

ILJIN

PARTS-MALL

پارتس مال

PARTS MALL

[/vc_column][/vc_row]
error: ممنونیم که محتوای مارو کپی نمیکنید
فروشگاه
علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من