مکمل سوخت و باید و نبایدهای استفاده از آن
تا به حال شما چندین بار به جایگاه سوخت مراجعه کرده اید و حتما کارکنان جایگاه به شما پیشنهاد خرید یک مکمل سوخت را داده اند . البته که در این زمینه حتما مبالغه زیاد کرده اند و به شما گفته اند که این مکمل ها مصرف سوخت را کاهش داده و جملاتی نظیر این.
در ادامه به درست یا نادرست بودن این حرف ها و به این که دقیقا مکمل های سوخت چی هستند می پردازیم ……..
مکمل سوخت چیست ؟
مکمل های سوخت که اکثر به شکل مایع هستند و برای موتور های بنزینی و گازوییلی تولید شده اند باید در باک های پر از بنزین یا گازوییل ریخته می شوند و برای عمل کرد بهتر باید در سوخت حل شده و وارد سیستم چرخش سوخت بشود .
مکمل ها انواع مختلفی دارند. هرکدام هم مزیت ها و معایبی دارند که به آن ها خواهیم پرداخت …!!!!
مزایای مکمل سوخت
مکمل های سوخت در انواع مختلف عرضه شده و مزیت های مختلفی دارند . این مزایا عبارت اند از :
– روان کنندگی سوخت :
وقتی سوخت روان باشد از لوله های انتقال نیز راحت تر می گذرد . در نتیجه سوخت رسانی به موتور بهتر صورت گرفته و استهلاک خودرو کم تر می شود .
– جلوگیری از یخ زدگی سوخت :
حتما شده گاهی شما ماشین خود را برای چند روز یک جا در دمای پایین رها کرده باشید . خب دمای پایین باعث یخ زدگی سوخت و روشن شدن سخت خودرو می شود . اگر به باک خودروی خود مکمل اضافه کنید مکمل از یخ زدگی سوخت خودرو جلو گیری می کند .
علاوه بر این ها شرکت های تولیدی مدعی هستند که مکمل ها مزایای دیگری مثل افزایش عمر موتور ، افزایش پایداری سوخت ، جدا شدن رسوبات و مواد زائد، و روانکاری اجزای متحرک در سیستم سوخترسانی و موتور را نیز دارند .
حواشی مربوط به مکمل های سوخت
در این چند ساله که مکمل های سوخت وارد بازار شده اند حواشی نیز پیرامون آن ها بوده مثلا : معاون اداره کل نظارت بر اجرای استاندارد اعلام کرد که مکملهای بنزین ، که به انواع شکلهای محلول و قرص در جایگاه های عرضه فرآورده های نفتی به فروش میرسند ، غیراستاندارد هستند و به موتور خودروها خسارت وارد میکنند.
برای خرید اینترنتی لوازم یدکی مورد نیاز خودروی خود اینجا کلیک کنید…
وی اضافه کرد که استاندارد ملی مکملهای بنزین به منظور کنترل کیفیت جامع آنها ، در دست بررسی است و تاکنون پروانه کاربرد علامت استاندارد برای هیچ کدام از مکمل های بنزین صادر نشده است.
و قبل از آن هم مدیرکل استاندارد استان تهران از آزمایش چند نمونه از این مکمل ها در آزمایشگاه های استاندارد و پژوهشگاه نفت خبر داد و گفت که نتیجه آزمایش ها حاکی از بی تاثیر بودن آنها بر بنزین بوده و از مردم درخواست کرد که از خرید مکمل های سوخت خودداری کنند .
اطلاعیه شرکت ایران خودرو در مورد مکمل سوخت
شرکت ایران خودرو هم در اطلاعیه ای به مشتریان محصولاتش اعلام کرده بود که اضافه کردن هیچ یک از انواع مکمل بنزین ، شوینده انژکتور ، روغن بنزین و تقویت کننده اکتان بنزین در هیچ کدام از محصولات تولیدی این شرکت مجاز نیست .
این شرکت حتی اخطار کرده است که مصرف این مواد علاوه بر الغای گارانتی شرکت ، میتواند به غیر ایمن شدن خودرو ، به ویژه اجزای سیستم سوخت رسانی منجر شود ، چنان که تاکنون مواردی از بروز ایرادات موتوری وسیستم سوخت رسانی در اثر استفاده از مکمل ها مشاهده شده است .
در میان این اعلامیه ها و اخطاریه ها این سوال مطرح می شود که مگر مکمل های سوخت چه گونه ترکیباتی هستند و چه ویژگیهایی دارند که رانندگان را به مصرفشان ترغیب می کنند ؟ و چرا در ایران با این محصولات اینگونه برخورد می شود ؟ جواب آن هم این است که شرکت های تولید کننده سوخت ادعا های زیادی بر خوب بودن مکمل های سوخت دارند .
ولی آیا آن گونه که تبلیغ می شود ، مکملهای سوخت می توانند تعداد کیلومتری را که با یک باک بنزین میتوان پیمود ، افزایش دهند ؟ آیا آنها واقعا سازگار با محیط زیست اند و آسیبی به آن وارد نمی کنند ؟
مکمل ها دقیقا چه کاری انجام میدهند؟
مکمل ها کیلومتر پیموده شده را به ازای هر لیتر بنزین ارتقا می دهند و به فرایند احتراق شتاب می دهند ، که این کارکرد سبب سرعت بیشتر و عملکرد نرم تر اتومبیل می شود . با این وجود با مصرف مکمل ها ، نظیر هر سوخت دیگری ، انتشار آلودگی به محیط همچنان باقی است و شرکتهای تولید کننده در مورد سازگاری با طبیعت مثل دیگر ویژگیهای محصولاتشان اغراق می کنند.
مثلا ادعا می کنند که محصولشان در کاهش هیدروکربن و مونوکسید کربن دود خروجی بسیار موثر است ، کوبشهای موتور را کم می کند ، پایداری سوخت را افزایش می دهد ، مسافت پیموده شده را 8 تا 12 درصد به ازای هر لیتر بنزین ارتقا می دهد .
اما در طرف دیگر ادعا می شود که مکمل ها گمراه کننده و برای طبیعت مضر است .
برای آشنایی با برند کیاموتورز و محصولات این شرکت خودروسازی اینجا کلیک کنید…
و اما حقیقت استفاده از مکمل ها…
در حقیقت اثر استفاده از این مواد در کاهش هیدروکربن و مونوکسید کربن خروجی از اگزوز طی آزمایش ها ثابت شده است ولی اگر آنها در خارج از باک مثلا روی زمین ریخته شوند برای محیط زیست و سلامتی انسان، خصوصا اطفال و زنان باردار، خطرساز خواهند بود . شاید بتوان مکمل ها را به انواع عمده مکمل های بنزین بدون سرب ، افزایش دهنده عدد اکتان، شوینده انژکتور یا کاربراتور، و دسته ای که هر دو کاربرد افزایش اکتان و تمیز کنندگی سیستم سوخت رسان را یک جا دارند ، دسته بندی کرد.
برخی متخصصین معتقدند که به غیر از مکمل های بنزین بدون سرب، که ویژه خودروهای قدیمی هستند ، و مکملهای اکتان بالا برای خودروهای جدید بقیه انواع مکمل یا بی فایده و نوعی سوء استفاده از مشتری هستند و یا اگر کارکردی هم داشته باشند از نظر اقتصادی و فنی سودی در پی ندارند .
عدد اکتان :
عدد اکتان یک درجه بندی برای سنجش مقاومت سوخت در برابر پیش سوزی است . اگر به ایزو اکتان عدد 100 و به نرمال هپتان عدد صفر داده شود ، عدد اکتان بنزین عبارت است از درصد ایزواکتان در نرمال هپتان ، که خاصیت ضد کوبشی آن برابر بنزین آزمایش شده در شرایط استاندارد باشد .
به زبان ساده ، هر چه عدد اکتان یک سوخت بیشتر باشد آن سوخت در مقابل پدیده احتراق مخرب مقاوم تر خواهد بود. امروزه خودروسازان با نصب حسگر ضربه در سیستم سوخت رسانی خودرو مشکل ضربه و کوبش را با ریتارد کردن زمان جرقه زنی توسط سیستم کامپیوتری خودرو حل کرده اند .هنوز هم شایعات زیادی بر سر مکمل های سوخت وجود دارد .
نتیجهگیری
می توان گفت که خرید چنین مکمل هایی در زبان ساده آتش زدن پول است . زیرا طول عمر مفید سوخت رسانی خودرو با طول عمر مفید خودرو برابر است و استفاده از این مکمل ها فقط کمی این عمر مفید را بالا می برد .
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][/vc_row]